Přejít na hlavní stránku Jobiro.obiro

Návod - Úkoly

V tomto návodu se dozvíte, jak vytvářet úkoly, vkládat a potvrzovat nabídky k úkolům, potvrzovat dokončení úkolů.

1

Zvolení vybrané skupiny

Skupiny slouží pro sdílení úkolů mezi určitou skupinu lidí. Jelikož můžete být členem více skupin současně, musíte nejdříve určit, v rámci jaké skupiny chcete plnit / zadávat úkoly. Skupinu, v rámci které budete vidět existující úkoly a zadávat nové úkoly, zvolíte následovně:
Klikněte na tlačítko Nastavení.
Klikněte na tlačítko Skupiny.
Klikněte na tlačítko Vyberte skupinu.
Klikněte na skupinu, kterou chcete nastavit jako aktuálně zvolenou.

Poznámka: Aktuálně zvolenou skupinu vidíte v pravém horním rohu obrazovky ve všech hlavních obrazovkách aplikace.
2

Vytvoření úkolu ve vybrané skupině

Pro vytvoření úkolu ve vaší aktuálně zvolené skupině postupujte následovně:
Klikněte na tlačítko Úkoly.
Klikněte na zelené tlačítko v pravém dolním rohu +.
Vyplňte následující povinné položky:
Aktivita: Pod kterou podkategorii spadá vytvářený úkol.
Maximum karmy: Kolik karmy maximálně zaplatíte za splnění úkolu. Mějte na paměti, že vy platíte vykonavateli úkolu, nikoliv on vám.
Popis: Popis úkolu, který má druhá strana vykonat.
Případně vyplňte ostatní volitelné položky jako jsou Začátek, Termín nebo další informace po rozkliknutí tlačítka Doplňující informace:.
Klikněte na tlačítko Vytvořit.

Poznámka: Úkoly nemohou vytvářet uživatelé s dětskými účty.
3

Vytvoření nabídky k úkolu

Pokud chcete získat karmu a eventuélně si tak vydělat peníze, musíte plnit úkoly pro ostatní. Abyste byl pověřen plněním úkolu, musíte nejprve k úkolu přiřadit svoji nabídku, která označuje, za kolik karmy úkol vykonáte. Pokud druhá strana s vaší nabídkou bude souhlasit, můžete se pustit do plnění úkolu. V některých situacích však ještě kontaktujte zadavatele úkolu skrze tel. číslo nebo email, abyste se domluvili na více podrobností. Zejména, pokud se jedná o úkoly pro cizí lidi nebo o složitější úkoly. Nabídku k úkolu přidáte takto:
Klikněte na tlačítko Úkoly.
Klikněte na tlačítko Všechny úkoly.
Vyhledejte úkol, který chcete splnit. Klikněte na tlačítko Zobrazit více podrobností u tohoto úkolu.
Úplně dole na stránce s detailem úkolu zadejte množství karmy, za které úkol vykonáte a klikněte na tlačítko Vytvořit nabídku.

Poznámka: Vytvořit nabídku můžete pouze pro úkoly, u kterých doposud nebyla žádná nabídka přijata zadavatelem úkolu a kterých současně nejste majitel vy sám.
4

Případné zrušení vytvořené nabídky

Pokud chcete zrušit vámi vloženou nabídku, která doposud nebyla přijata, postupujte následovně:
Přejděte na detail úkolu.
V dolní části obrazovky vyhledejte svoji nabídku, kterou chcete zrušit.
Klikněte na tlačítko tří teček u této vaší nabídky.
Klikněte na tlačítko Zrušit.

Poznámka: Pokud chcete zrušit již přijatou nabídku, musíte odstoupit od nabídky skrze tlačítko Stáhnout.
5

Přijmutí nabídky k úkolu

Pokud chcete přijmout nabídku k úkolu, postupujte následovně:
Přejděte na detail daného úkolu.
Najděte v dolní části obrazovky nabídku, kterou chcete přijmout.
Klikněte na tlačítko tří teček u této nabídky.
Klikněte na tlačítko Přijmout (Případně Odmítnout, pokud nabídku chcete odmítnout).

Poznámka: Pokud přijmete nabídku, automaticky se vám odečte v dané skupině patřičné množství karmy, jakožto rezervace. V případě, že někdo nabídku odvolá, karma se vám automaticky přičte zpět.
6

Dokončení úkolu

Pokud jste vykonavatelem úkolu a chcete úkol označit jako dokončený a tím konečně získat svoji karmu, postupujte následovně:
Přejděte na stránku s detailem úkolu, který chcete označit jako dokončený.
Úplně nahoře klikněte na tlačítko Označit jako dokončené. Pokud toto tlačítko nevidíte, znamená to, že vaše nabídka doposud nebyla přijata zadavatelem úkolu.

Poznámka: Karma vám bude přičtena až poté, co zadavatel úkolu potvrdí a zkontroluje reálné dokončení úkolu podle jeho potřeb.
7

Potvrzení, že je úkol hotový

Pokud jste si ověřili, že vykonavatel úkolu doopravdy dokončil úkol podle vašich představ, musíte tuto skutečnost potvrdit v aplikaci a to následovně:
Přejděte na detail úkolu, kterého dokončení chcete potvrdit.
Klikněte na tlačítko Úkol byl dokončen.. Tímto okamžikem již akce nejde odvolat a vykonavatel úkolu dostal svoji karmu.

Poznámka: Pokud při spolupráci nastane s jakoukoliv stranou jakýkoliv problém, můžete uživatele nahlásit a přidat jeho recenzi, čímž oznámíte tuto zkušenost i ostatním. Navíc náš tým nahlášené účty ručně zkontroluje a vyvodí patřičné důsledky. Nahlášení i recenzi můžete provést v detailu nabídky, do kterého se dostanete skrze tlačítko Zobrazit detail nabídky. Tyto možnosti uvidíte však pouze u nabídek, které byly přijaty.
8

Video návod